Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Yeni bir antikor testi çalışması, ABD'deki SARS-CoV-2 enfeksiyonlarının bildirilenden daha önce gerçekleştiğini öne sürdü. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü araştırmacıları, 2 Ocak ve 18 Mart 2020 tarihleri arasında 50 ABD eyaletinin tamamından alınarak depolanmış 24 binden fazla kan örneğini analiz etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles'teki Pomona'da bulunan Kaliforniya Politeknik Eyalet Üniversitesi içinde yer alan yeni bir aşılama tesisinde bir sağlık çalışanı bir doz Kovid-19 aşısı hazırlıyor, 5 Şubat 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Araştırmacılar, dokuz katılımcının örneğinde iki farklı seroloji testi kullanarak SARS-CoV-2'ye karşı antikorlar tespit etti. Clinical Infectious Diseases dergisi tarafından Salı günü yayımlanan araştırmaya göre, bu örneklerin yedisi Illinois, Massachusetts, Wisconsin, Pennsylvania ve Mississippi eyaletlerinde ilk teyit edilen vakadan önce seropozitifti. Araştırma, koronavirüsün ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde bilinenden daha önce ortaya çıktığını öne süren en son çalışma olma özelliğini taşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI