RAMALLAH, 4 Eylül (Xinhua) -- Filistin Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramadan, çocuk felcine karşı aşılama kampanyası kapsamında kullanılacak 350.000 dozdan oluşa ikinci parti aşıların Salı günü Gazze Şeridi'ne ulaştığını duyurdu. Aşılar, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile koordineli yapılan aşılama kampanyası kapsamında özel bir depoda saklanıyordu. Toplamda 10 yaşına kadar olan tüm çocukların ikişer doz aşılanmasına yetecek yaklaşık 1,6 milyon dozun gelmesi bekleniyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı ekipleri Pazar gününden bu yana Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve UNICEF ile birlikte Gazze Şeridi'nin iç kesimindeki Deyr el-Belah kentinde aşı kampanyası yürütüyor. Kampanya Han Yunus, Gazze kenti ve kuzeydeki vilayetlerde de yürütülecek. Ebu Ramadan uluslararası toplum ve kuruluşlardan İsrail'e "saldırılarına" son vermesi ve sağlık personelinin Gazze'de çalışmasına izin vermesi için baskı yapmasını istedi. Bakanlığa göre, bugüne kadar 158.000'den fazla çocuk aşılandı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

UNRWA, çocuk felci aşısının oldukça güvenli olduğunu ve çocukların çoğunda hiçbir yan etki yaşanmadığını da belirtti. UNRWA'nın sosyal platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Çocuk felcinin tedavisi yok, ancak aşı yaptırmak bu hastalığı önlemenin tek etkili çözümü" diyerek Gazze halkını çocuklarını aşılatmaya çağırdı. Pazar günü başlayan aşılama kampanyası 12 Eylül'e kadar devam edecek. Kampanya, 25 yılın ardından Ağustos ayında Deyr el-Belah'ta bildirilen ilk çocuk felci vakasının ardından başlatıldı.

Kaynak: rss