Türk medya uzmanı: "Black Myth: Wukong" Çin mitolojisinin temelini dünyaya anlatacak Türk medya uzmanı: "Black Myth: Wukong" Çin mitolojisinin temelini dünyaya anlatacak
https://www.youtube.com/embed/7EowI7Bo4vY
Güney Kore'deki yerel basına göre, 200'den fazla Güney Koreli sivil toplum örgütü Pazartesi günü kıyı şehri Busan'da miting düzenledi ve ABD Kore Kuvvetleri'ni (USFK) Güney Kore'deki biyokimyasal laboratuvarları tamamen kapatmaya ve geri çekmeye çağırdı.
Protesto organizatörlerinden Jeon Wi-bong, yerel basına USFK'nin biyokimyasal laboratuvarlarının sadece ABD çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.
Jeon, "Biyokimyasal laboratuvarlarının bulunması bu ülke için talihsizliğin başıdır. Güney Kore'deki bu tür tesisler mümkün olan en kısa sürede kapatılmalı ve dağıtılmalıdır" dedi.
Jeon sivil toplum örgütü, Busan'da yaşayanları biyokimyasal laboratuvarlarının Güney Kore'de tutulup tutulmayacağına dair oy kullanmaya çağırmayı hedefliyor.
Sivil toplum örgütüne göre, 2021 yılının Ocak ayının sonuna kadar Busan'da yaşayan yaklaşık 200.000 kişi bu tesislerin kapatılması amacıyla destek vererek imza attı.
Eyleme katılan bir başka sivil grup Barış İçin Vatandaş Ağı'nın başkanı Kim Yong-pil, "ABD ordusunun Busan Limanı'nın 8. İskelesinin de aralarında bulunduğu pek çok yerde biyokimyasal laboratuvarları var" dedi.
Yerel basına konuşan Kim, "ABD ordusu biyolojik savaş kapasitesini artırmak amacıyla faaliyetler yürütmeye devam ediyor" diyerek Güney Kore hükümetinin buna göz yummak yerine bir soruşturma açması ve ilgili tesisleri kapatması gerektiğini vurguladı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Güney Kore'nin başkenti Seul'den bildiriyor.
Editör: İRFAN KARSLI