2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi
https://www.youtube.com/embed/Db-LKUj1TMI
Çin Sivil Havacılık İdaresi yetkilisi Zhu Tao, Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında, Çin'in güneyinde Pazartesi günü düşen, China Eastern Havayolları'na ait, 132 kişiyi taşıyan uçağın bulunan kara kutusunun, Çarşamba gecesi Beijing'deki bir kod çözme laboratuvarına gönderildiğini, indirme ve analiz çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
SES (Çince): ZHU TAO, Çin Sivil Havacılık İdaresi Yetkilisi:
"Bulunan ilk kara kutu dün gece kod çözme laboratuvarına gönderildi. Veri indirme ve analiz çalışmaları devam ediyor. Ancak depolama ünitesinin hasar görmüş olması olasılığı göz ardı edilmemeli. Kurtarma çalışmalarına başlamadan önce, kurtarma çalışmalarına katılan silahlı polis memurları ve itfaiyecilere, uçağın ana bileşenlerinin, özellikle uçuş kaydediciler ile kara kutuların görüntüsü, renkleri ve diğer özelliklerini tanıtmak üzere profesyonel eğitim verdik. Silahlı polisler dün öğleden sonra, düşen uçağa ait olabilecek bazı metal nesneler buldu. Nesneler, tanımlanmaları için olay yerindeki sivil havacılık personeline teslim edildi. Uçak mühendisleri ve kod çözme mühendisleri, nesnelerin kokpit ses kayıt cihazından olduğunu doğruladı. Boeing 737-800'ün konfigürasyonuna göre, her iki kayıt cihazı da uçağın kuyruğunda yer alıyor. Kokpit ses kayıt cihazı veya kısaca CVR arka kargo bölümünde, uçuş veri kayıt cihazı ise kabinin arka kısmında tavana yerleşik halde bulunuyor. Kokpit ses kayıt cihazının bulunması, uçuş veri kaydedicisinin bulunma ihtimalini arttırıyor. Arama çalışmalarına devam edeceğiz ve diğer kayıt cihazını bulmak için elimizden geleni yapacağız."
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nanning'den bildiriyor.

Editör: İRFAN KARSLI