Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin tek taraflı yaptırımları kınayan bir açıklamasına atıfta bulunan Arreaza, Twitter hesabından, "BM insan hakları uzmanları, Venezuela ve diğer ülkelere karşı uygulanan yaptırımları, 'masum halka' karşı bir 'ceza' olarak tarif ediyor" diye yazdı.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Venezuela Dışişleri Bakanı'nın atıfta bulunduğu bu açıklamaya göre, BM örgütü tarafından atanan uzmanlar, dünya genelinde birçok kişinin tek taraflı zorlayıcı önlemler nedeniyle kalkınma hakkından mahrum bırakıldığını belirtiyor. Uzmanlara göre; Venezuela, Küba, Suriye ve İran gibi hedef alınan ülkelerdeki insanlar yoksulluk içinde sıkışıp kalıyor "çünkü ilaç ve yiyecek bulamadıkları gibi elektrik, barınma, su, gaz ve yakıt gibi temel hizmetleri de alamıyorlar."

Uzmanlar, "hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını garanti atına almak için" tek taraflı yaptırım uygulayan ülkeleri bu yaptırımları geri çekmeye ya da en azından asgari seviyeye indirmeye çağırıyor. Venezuela hükümetine göre, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetiminden bu yana ABD tarafından uygulanan yaptırımlar, Güney Amerika ülkesi Venezuela'da ciddi ekonomik kayıplara neden oldu.

Editör: İRFAN KARSLI