Amazon'un, 2022'nin sonlarında Florida'nın Tallahassee şehrinde faaliyete geçmesi beklenen 630.000 metrekarelik yeni sipariş karşılama merkezinin, 1.000'in üzerinde tam zamanlı yeni iş imkanı yaratacağı belirtildi. Merkezdeki çalışanlar kitap, elektronik eşya ve oyuncak gibi küçük ürünleri seçip paketleyecek ve müşterilere gönderecek.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Açıklamaya göre, bu beş yeni dağıtım istasyonu, Amazon'un sipariş sürecinin son ayağını güçlendirecek ve müşteri teslimatlarının verimliliğini artırmaya yardımcı olacak. Açıklamada, dağıtım istasyonlarının ayrıca Amazon paketlerini teslim edecek girişimcilere kendi işlerini kurma fırsatı sunduğu belirtildi.

Amazon'un bu açıklaması, şirketin Florida'daki Port St. Lucie şehrinde 500 tam zamanlı iş imkanı yaratacak yeni bir sipariş karşılama merkezi kuracağını duyurmasından bir hafta sonra geldi. Amazon şu anda Florida'da, 2020'de hizmete giren 10'dan fazla tesis dahil, müşteri siparişlerini karşılama ve teslimat operasyonlarını destekleyen 50'den fazla merkez işletiyor. Yatırımlarına devam eden Amazon'un 2021 ABD Ekonomik Etki Raporu'nun verilerine göre, şirket Florida genelinde 52.000'den fazla tam zamanlı iş yaratmış durumda.

Editör: İRFAN KARSLI