Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Pazar günü ülkedeki parlamento seçimlerinin barışçıl bir ortamda geçmesini kutladı. Ülkede yeni bir dönemin başladığını söyledi ve muhalefeti siyasi diyaloğu sürdürmeye çağırdı.

 Maduro, "Bugünden itibaren Venezuela'da yeni bir dönem başlıyor ve aziz vatanımızın toparlanması amacıyla gerçek bir demokratik süreç başlatmak için kendimize fırsat tanıyoruz" dedi.

Venezuela lideri, "Tüm muhalefeti aşırılıktan vazgeçmeye çağırıyorum... Tek bir sesle yeni ABD hükümetinden tüm yaptırımları kaldırmasını istiyoruz... Tüm ulusal diyalog mekanizmalarını canlandırıp bir seçim gündemi hazırlıyoruz" diye konuştu.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

 Maduro, ülkedeki şiddet yanlısı gruplar yıkıcı eylem tehdidiyle bazı sandık merkezlerini kapalı tutmaya çalışsa da, hiçbir hadise yaşanmadı ve tüm sandık merkezleri açık, diye ekledi.

Ulusal Meclis, yaklaşık beş yıl önce Yüksek Adalet Divanı tarafından "kararlara saygısız" ilan edilmişti. Yeni seçilen 277 milletvekiliyse önümüzdeki aylarda göreve başlayacak.

 Maduro, "Bugünkü oylama, dünyaya Venezuela'nın kimsenin kolonisi olmadığını, özgür, egemen ve bağımsız bir ülke olduğunu söylemek için bir isyan, bağımsızlık oylamasıydı" dedi.

 20 milyondan fazla Venezuelalı, bu Pazar günü yapılan seçimlerde 107 ulusal ve bölgesel siyasi örgüt tarafından kaydedilen 14.400'den fazla aday arasından milletvekillerini seçmek için oy kullanma hakkına sahipti.

Editör: İRFAN KARSLI