Sağlık Bakanlığı'nın Perşembe günü yaptığı açıklamada verilen bilgiye göre, kalıcı şekilde ilaçlanan cibinlikler, ülkedeki 122 bölgeye dağıtıldı. Açıklamada, gelecek ay 11 bölgede daha dağıtım yapılacağı ve dağıtılan cibinliklerin sayısının 27,5 milyona ulaşacağı kaydedildi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Açıklamaya göre, yapılan çalışmayla sivrisineğe karşı cibinlik kullanma alışkanlığı kazandırılması ve sıtma yaygınlığının azaltılmasını sağlayan daha önceki kampanyalarda elde edilen kazançların sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı verileri, Uganda'da her yıl 70.000 ila 100.000 insanın sıtma nedeniyle hayatını kaybettiğini gösteriyor. Bunların çoğunu hamileler ve çocuklar oluşturuyor.

Uganda, sıtmayla mücadele konusunda kayda değer bir yol aldı. 2018/19 Sıtma Gösterge Araştırması'nın sonuçlarına göre ülkedeki sıtma yayılım oranı yüzde 19'dan yüzde 9'a geriledi. İlerleme, düzenli cibinlik dağıtımı, vaka yönetimi ve iç mekanlarda yapılan ilaçlamalar sayesinde elde edildi. Ücretsiz cibinlik dağıtımıyla bakanlık sıtmadan korunmak için tüm vatandaşların her gece cibinlik altında uyumasını hedefliyor.

Editör: İRFAN KARSLI