Tunus'ta Kovid-19 vakalarında artış yaşanırken, Tunuslu yetkililer Çarşamba günü virüsün daha da fazla yayılmasına engel olmak için çok sayıda sıkı önlem ve kontrol tedbiri açıkladı. Tunus hükümeti sözcüsü Hasna Ben Slimane, hükümetin genel merkezindeki basın toplantısında "Bu yeni tedbirler, ülkedeki durumun ilerleyişine bağlı olarak 3 Mayıs-16 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak. 17 Nisan'da açıklanan tüm sağlık protokolleri sürdürülecek" dedi. Yurtdışında yaşayan Tunusluların ve turistlerin, ülkeye girişten 72 saat önce yaptırdıkları PCR testinin negatif sonucunu gösterdikten sonra yedi gün boyunca kendi kendilerine karantina altında kalmaları zorunlu olacak.

Tunus'un başkenti Tunus'ta maske takan yolcular bir otobüste görülüyor, 22 Nisan 2021. (Fotoğraf: Adel Ezzine/Xinhua)

Ben Slimane, "Kendi kendine karantinanın 5. ya da 7. gününde bir başka PCR testi daha yapılmalı" diye ekledi. Tunus hükümeti sözcüsü, ulusal sınavların yapılacağı seviyedekilerin dışında tüm okulların kapalı kalacağını söyledi. Ulusal yarışmalarla ilgili olanlar dışında üniversitelerde uzaktan eğitim devam edecek. "Valilerden gerektiğinde ihtiyaç duyulan tedbirleri almaları istendi" diyen Hasna Ben Slimane, kafe ve restoranlarda sadece terasların açık kalacağını da sözlerine ekledi.

Tunus'un başkenti Tunus'taki bir spor salonunda bulunan aşılama merkezinde bir kadına, bir doz Kovid-19 aşısı yapılıyor, 10 Nisan 2021. (Fotoğraf: Adel Ezzine/Xinhua)

Tunus Sağlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, 1.957 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiğini, böylece ülkedeki toplam vaka sayısının 303.584'e yükseldiğini duyurdu. Tunuslu yetkililer, Kovid-19'un yayılmasına engel olmak için 17 Nisan'da yeni önleyici tedbirleri yürürlüğe koymuştu. Karara göre, yerel saatle 19:00'dan 05:00'e kadar tüm araçların kullanımı ve halkın 22:00'den 05:00'e kadar sokağa çıkması yasaklanmıştı. Sağlık protokollerine veya sokağa çıkma yasağı saatlerine uymayan tüm işletmelerin de derhal kapatılacağı duyurulmuştu.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI