Birleşmiş Milletler'den (BM) bir sözcü Çarşamba günü, BM'nin Kovid- 19'la çetin mücadelesinde Hindistan'a yardımcı olduğunu söyledi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sözcü yardımcısı Farhan Haq,  Hindistan Mukim Koordinatörü Renata Lok- Dessallien liderliğindeki BM ekibinin, ekipman ve malzeme tedarik etmek suretiyle yerel hükümetler de dahil olmak üzere Hint yetkililerin Kovid-19 mücadelesine destek verdiğini söyledi.

Farhan Haq, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve BM Çocuk Fonu'nun (UNICEF) Hindistan'a, 7.000 oksijen yoğunlaştırıcısı ve oksijen takviyesi için 500 burun cihazının yanı sıra oksijen üretim cihazları, Kovid-19 test makineleri ve kişisel koruyucu takımları da içeren ekipman ve malzeme de tedarik ettiğini söyledi.

DSÖ ayrıca mobil hastane ünitelerinin kurulmasına yardım ediyor ve laboratuvarların çalışmalarına da destek ve yardımda bulunuyor. 2.600 DSÖ saha çalışanı sağlık makamlarına yardımcı olmak üzere derhal görevlendirildi. Farhan Haq, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, UNICEF'in Hindistan'ın batısında yer alan ve ülkenin ikinci en kalabalık eyaleti olan Maharaştra eyaletinde risk yönetimi alanında çalışmalar yürütmek üzere uzmanlar görevlendirdiğini söyledi.

Haq, BM ekibinin ayrıca Hindistan'da maske takma, elleri yıkama ve 1,8 metre sosyal mesafeyi koruma şeklindeki üç temel kuralı vurgulayan kampanyasına da devam ettiğini sözlerine ekledi. 25 Nisan'da biten yedi günlük dönemde dünyada bildirilen toplam vakaların yüzde 38'i Hindistan'da meydana geldi. Hindistan, geçtiğimiz hafta ülkede yaşanan koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında da bir önceki haftaya göre yüzde 93 artış bildirdi. DSÖ Çarşamba günü, Hindistan'da son yedi günde 15.161 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Editör: İRFAN KARSLI