Kovid-19 Durum Yönetim Merkezi'nin verdiği bilgiye göre, son 24 saatte toplam 57 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte ülkede Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 2.080'e çıktı. Merkez, ülkede bunun yanı sıra 5.533 yeni Kovid-19 vakası bildirildiğini ve bunun da pandeminin başlangıcından bu yana görülen en yüksek ikinci günlük vaka sayısı olduğunu kaydetti. Günlük vaka sayısında rekor, çoğunluğu hapishane kümelerinde tespit edilen 9.635 yeni vakanın kaydedildiği 17 Mayıs günü yaşanmıştı.

Tayland'da bugüne kadar 264.834 vaka teyit edildi ve bunların yüzde 90'a yakını başkent Bangkok'taki gece kulüplerinde salgının üçüncü dalgasının başladığı Nisan ayının başlarından bu yana tespit edildi. Bangkok, Nisan ayı başından bu yana mevcut vaka artışının merkezi haline geldi ve Perşembe günkü vakaların üçte birinden fazlası da başkentte kaydedildi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

An itibarıyla Bangkok'tan başka yerlere seyahat etmek isteyenlerin, hükümetin koronavirüsün yayılmasını kontrol altına alma önlemleri kapsamında kurulan kontrol noktalarında bir QR kodu okutmaları ve seyahat beyanlarını sunmaları gerekiyor.

Öte yandan, Tayland'daki pandemi durumunda ilerleme ufak olsa da ülkenin popüler turistik adası Phuket'te yabancı turistlere yönelik zorunlu karantina uygulaması, aşı olanlar için pilot proje kapsamında kaldırıldı. Kovid-19 Durum Yönetim Merkezi verilerine göre, Phuket'teki nüfusun yüzde 70'e yakını ilk doz Kovid-19 aşısını olurken, yüzde 56'sı da ikinci dozu vuruldu. Ülke genelinde şu ana kadar yaklaşık 9,9 milyon doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Aşılananların 7,1 milyonu ilk dozu olurken, ikinci dozu vurulanların sayısı da 2,8 milyona ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI