UNHCR, Perşembe günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "70 kişi, bu gece Libya Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından Trablus'a geri götürüldü. Grup, dün gece Trablus'un 160 km doğusunda yer alan Zliten bölgesinden denize açılmıştı" ifadelerini kullandı. Mesajda, "UNHCR ve Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), hayatta kalanlara acil tıbbi yardım, gıda ve su sağlamak amacıyla göçmenlerin karaya çıkışına eşlik etti" denildi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Kuzey Afrika'da yer alan ülkeyi uzun yıllar yöneten Muammer Kaddafi'nin 2011 yılında NATO destekli bir isyan sırasında öldürülmesinden bu yana ülke güvensizlik ve kaosa sürüklendi. Bu süreçte Libya, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmak isteyen yasadışı göçmenlerin çıkış noktası olarak tercih ettiği bir ülke haline geldi.

Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, bu yıl şimdiye dek yaklaşık 15.000 yasadışı göçmen kurtarılarak Libya'ya geri gönderildi. Kurtarılan göçmenler Libya'daki aşırı kalabalık gözaltı merkezlerinde tutuluyor. Uluslararası kamuoyu sık sık bu merkezlerin kapatılması çağrısı yapıyor.

Editör: İRFAN KARSLI