Sağlık Bakanı Vekili, Cuma günü düzenlediği sanal basın bilgilendirme toplantısında, pozitif vaka oranının yüzde 28,4'e çıkarken sadece Perşembe günü tüm ülkede 21.584 yeni vaka tespit edildiğini, bunların 12.000'den fazlasının Gauteng'de bulunduğunu söyledi. Hastaneye kaldırılan hasta sayısının da arttığını belirten Kubayi-Ngubane, "Gauteng'deki sağlık kurumlarına çok fazla yük bindiği için hastaneye yatışlardaki artış konusunda çok endişeliyiz" diye konuştu.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Özel sağlık sektöründeki hastaneler yüzde 100 kapasiteyle çalışırken "halk sağlığı hastaneleri de kapasitelerinin sonuna gelmek üzere" diyen Bakan Vekili, vakaların çoktan birinci dalganın tepe noktasını aştığına ve ikinci dalganın tepe noktasını da aşmaya yaklaştığına inandığını dile getirdi. İlk olarak Mayıs ayında kayda geçen Delta varyantı, Güney Afrika'daki en "baskın" varyant.

Kubayi-Ngubane, "Delta'nın dolaşımdaki diğer virüs ve endişe konusu diğer varyantlardan çok daha bulaşıcı olduğuna yönelik artık çok fazla kanıt var" dedi. Bakan Vekiline göre, daha önce koronavirüs tanısı konmuş kişilerin Delta varyantla tekrar hasta olma tehlikesi bulunuyor. Kubayi-Ngubane, "Delta varyantının diğer önemli bir özelliği de; daha önce Beta varyantına yakalanmış olanlar, hem Alfa hem de Beta varyantına karşı bağışıklık kazanırken, Delta varyantında durum böyle değil" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI