Çatışmalar Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Beita köyü yakınlarında patlak verdi. Görgü tanıkları, İsrailli askerlerin göstericilere hakiki mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attıklarını, göstericilerin de askerlere taş attıklarını ve İsrail karşıtı sloganlarla Filistin bayrakları salladıklarını söylediler.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı
Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Beita köyünde Yahudi yerleşim birimlerinin genişlemesini protesto etmek için düzenlenen gösteri sonrasında, İsrailli askerlere taş atmak için sapan kullanan Filistinli göstericiler, 2 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Nidal Eshtayeh / Xinhua)

Filistin Kızılayı Derneği'ne bağlı sağlık görevlileri yayınladıkları basın bildirisinde, aralarında bir foto muhabiri ile bir sağlık görevlisinin yer aldığı en az 150 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Filistinliler her Cuma, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail yerleşim birimleri ve bunların genişlemesine karşı gösteri düzenlerken, gösteriler sırasında genellikle İsrailli askerlerle çatışmalar çıkıyor.

Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Beita köyünde Yahudi yerleşim birimlerinin genişlemesini protesto etmek için düzenlenen gösteri sonrasında, İsrailli askerlerin attığı göz yaşartıcı bombayı geri gönderen Filistinli protestocu, 2 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Nidal Eshtayeh/Xinhua)

Bu arada Filistin yerel basını, Filistinli aktivistlerin Beita köyündeki İsrail yerleşim merkezlerindeki karakollara doğru, ilk defa yanıcı balonlar gönderdiğini bildirdi. Önceki gece, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nden atılan yanıcı balonlara tepki olarak Gazze kentindeki bir Hamas askeri karakoluna saldırdı.

Gazze'yi yöneten Hamas'ın sözcüsü Fevzi Berhum, Hamas'ın, İsrail Filistinlilere karşı uyguladığı politikalardan pişmanlık duyana kadar direnişini sürdüreceğini söyledi. Berhum, "Bombalama, Filistin halkının, haklarını korumak ve çektikleri acılara son vermek için her türlü direniş yoluyla mücadelesini sürdürme kararlılığını değiştirmeyecek" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI