Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü Soçi'de yaptığı açıklamada, Rusya-Çin ilişkilerinin "kimseye karşı olmadığını" ve her iki ülkenin de çıkarlarının bulunduğunu söyledi. Putin, Rus düşünce kuruluşu Valday Tartışma Kulübü'nün 18. yıllık toplantısının genel oturumunda yaptığı konuşmada, "Bunu pek çok kez konuştuk. Çin ile birbirimizin çıkarları doğrultusunda dostuz ve (ilişkilerimiz) kimseye karşı değil" dedi.

Rus lider, "NATO ülkelerinin aksine kapalı bir askeri ittifak kurmaya çalışmıyoruz. Rusya ile Çin arasında askeri bir blok yok. Böyle bir niyetimiz yok" dedi. Pazartesi günü Soçi'de başlayan Valday Tartışma Kulübü'nün 18. toplantısı Perşembe günü sona erdi. Toplantının bu yılki teması "21. Yüzyılda Küresel Sarsıntı: Birey, Değerler ve Devlet" oldu.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

2004 yılında kurulan Valday Tartışma Kulübü dünyanın her yerinden uzmanları, politikacıları ve kamuya mal olmuş kişileri biraraya getiriyor. Toplantılarda yer alan uluslararası katılımcılar çok çeşitli alanlarda acil küresel meseleleri tartışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI