Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, aşıların Çarşamba günü ülkeye vardığı ve gelecek ay milyonlarca çocuğa yönelik başlayacak toplu aşı kampanyasında kullanılacağı kaydedildi. Ülke genelinde kapı kapı dolaşılarak düzenlenecek kampanyada, beş yaşın altındaki yaklaşık 8,8 milyon çocuğun, bir başka deyişle ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sinin aşılanması hedefleniyor.

Açıklamada kapı kapı dolaşma stratejisinin "köyler ve yerleşim yerlerindeki her çocuğa ulaşmak için tasarlandığı" belirtildi. Uganda Ağustos ayında, aşısı ülkenin düzenli aşı programından 2016 yılında çıkartılmış olan tip 2 çocuk felci virüsünün yol açtığı bir salgının patlak verdiğini duyurmuştu. Uganda Ekim 2006'da, son 10 yılda yurtiçi kaynaklı çocuk felci vakası bildirmemesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü tarafından "çocuk felcinden arındırılmış" ülke ilan edilmişti. Bakanlığa göre, benzeri salgınlar Uganda'ya komşu ülkelerde de ortaya çıkıyor.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI