Ulusal Komuta ve Operasyon Merkezi'nden (NCOC) yayınlanan bildiriye göre karar, NCOC'un Cumartesi günü gerçekleştirdiği, kara sınırlarının yönetimine dair özel oturumda alındı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, gözden geçirilen kara sınırları yönetimi politikası, 5 Mayıs ile 20 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak ve mevcut mal veya ticaret akışları üzerinde hiçbir etkisi olmadan sadece gelen yayalar için geçerli olacak.

Afganistan ve İran'daki Pakistan vatandaşlarının geri dönüşlerine izin verileceği kaydedilen bildiride, çok acil tıbbi vakalar ve Afgan vatandaşların cenazelerinin "yürürlükteki prosedürlere uygun olmak kaydıyla" uygulamadan muaf tutulacağı da belirtildi. Sınır kapıları haftanın yedi günü açık kalacak ve Kovid- 19 test protokollerinin uygulanması ile yüksek trafik yoğunluğunun kontrol altına alınması için sınır kapılarında emniyet güçlerinin ve sağlık çalışanlarının sayısı artırılacak. Bildiride söz konusu uygulamanın NCOC tarafından 18 Mayıs'ta gözden geçirileceği de kaydedildi.

Pakistan, Kovid-19'un üçüncü dalgasını kontrol altına almak için mücadele veriyor. NCOC'den Pazar günü yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 4.414 yeni Kovid-19 vakası tespit edilirken, teyit edilen toplam vaka sayısı 829.933'e yükseldi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI