Afgan yetkililer, savaşın harap ettiği ülkede nispeten sakin bir kent olan Bamiyan'daki bir pazar yerinde Salı günü meydana gelen iki patlamada 17 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 50 kişinin de yaraladığını duyurmuştu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Pakistan, Afgan barış sürecinde ilerleme kaydedilirken, halka açık yerler ve eğitim kurumları gibi sivil hedeflere yönelik artan terör saldırılarının, barış gayretlerini baltalamayı amaçladığına kaygıyla dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bu nedenle, süreci bozmak isteyenlerin planlarına karşı ihtiyatlı olmak gerektiğini vurgulamaya devam ediyoruz" diye belirtildi.

Açıklamada, "Pakistan, kıymetli insan hayatlarının yok olmasına ve birçok kişinin de yaralanmasına yol açan, Bamiyan kentindeki patlamaları şiddetle kınamaktadır. Yakınlarını kaybeden ailelere en içten taziyelerimizi iletiyor ve bu korkunç saldırılarda yaralananların en kısa zamanda iyileşmelerini temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca Pakistan'ın terörün her tür ve şeklini kınadığı, bu üzüntülü süreçte Afgan ulusuyla dayanışma içinde olacağı ve Afganistan'ın barışçıl, istikrarlı ve müreffeh bir ülke olması çabalarına bağlılığını yinelediği de dile getirildi.

Editör: İRFAN KARSLI