Son güncellemeyle birlikte ülkedeki toplam Kovid-19 vaka sayısı 512 bin 91 oldu. Malezya Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Noor Hisham Abdullah, yaptığı basın açıklamasında beş yeni vakanın yurtdışından geldiğini, 6 bin 971 vakanınsa yerel bulaş olduğunu belirtti. Malezya, pandemiyi kontrol altına alabilmek için şu an ülke çapında seyahat kontrolü uyguluyor. Bu önlem Haziran ayına kadar sürecek. Fakat alınan önlemler şu ana kadar yeni vaka sayısındaki artış eğiliminin önünü almaya yetmedi. Bu durum ülkenin sağlık sistemini zorlarken, hükümeti Cumartesi günü daha fazla kısıtlayıcı önlem alındığını açıklamak zorunda bıraktı.

Noor Hisham Abdullah, halka kısıtlayıcı önlemlere uymaları ve pandemiyle mücadeleye yardımcı olmak için "kişisel karantinaya" girmeleri çağrısında bulundu. Pazar günü ülkede 49 ölüm daha bildirildi ve Malezya'da pandemi kaynaklı toplam ölüm sayısı 2 bin 248'e ulaştı.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

3 bin 587 civarında hasta ise iyileşerek taburcu oldu. Böylece ülkede virüse karşı tedavi olup iyileşenlerin sayısı 452 bin 821'e yükseldi. Bu, tüm vakaların yüzde 88,4'ünü oluşturuyor. Ülkede halihazırda 57 bin 22 aktif vaka mevcut. Aktif vakaların 681'i yoğun bakım ünitelerinde bulunuyor, 361'i ise solunum yardımına ihtiyaç duyuyor.

Editör: İRFAN KARSLI