Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yaakob, düzenlediği basın toplantısında, Pharmaniaga'nın 1 milyon 889 bin 800 doz Sinovac CoronaVac aşısının doldur-bitir sürecinin tamamladığını ve üretimin ayda yaklaşık iki milyon doza çıktığını belirtti. Bakan, Pharmaniaga tesisini ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Bu fabrika bugün itibarıyla yerel olarak doldur-bitir süreci tamamlanmış aşıdan 1,8 milyon doz hazırladı. Haziran ayı sonuna kadar iki milyon doz daha hazırlanmış olacak" dedi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Sinovac ve Pharmaniaga, Kovid-19 aşısının yerel doldur- bitir sürecine ilişkin işbirliği anlaşmasını Ocak ayında imzalamıştı. Anlaşma, Malezya'nın ilaç sanayi için bir dönüm noktasını temsil ediyor. İsmail Sabri, "Ülkemizin ilk kez, yerel yeteneklerin uzmanlığı ve becerilerini kullanarak insanlar için aşı üretmesi ve imal etmesiyle gurur duyuyorum" dedi. Çin'den ithal edilen Sinovac aşıları ile Pharmaniaga tarafından üretilen tamamlanmış aşılar, ülkenin düzenleyici kurumlarından onay alınmasının ardından Malezya'nın ulusal aşılama programında kullanıldı.

Malezya halen süren ulusal Kovid-19 aşılama programını üç fazda yürütüyor: birinci faz ön safhada görev yapanlar için, ikinci faz yüksek riskli gruplar için ve üçüncü faz ise 18 yaş ve üstü tüm yetişkinler için. Aşılama programının gelecek yıl Şubat ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI