TRABLUS, 4 Ocak (Xinhua) Temsilciler Meclisi bu çağrıyı, 80 üyesinin Komisyon başkanının cumhurbaşkanlığı seçiminin belirlenen tarihte yapılmaması konusundaki brifingini dinlemek üzere toplandığı meclis oturumu sonrasında bir açıklamayla yaptı. Açıklamada, "Yüksek Ulusal Seçim Komisyonu, mücbir sebebi ortadan kaldırmak ve yeni bir seçim tarihi belirlemek için seçim sürecine dahil tüm departmanlar ve kurumlarla iletişime geçmelidir" denildi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Yüksek Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı İmad es-Sayeh'e göre, "Zamanında yayınlanmayan çelişkili yasal kararlar ve belirli isimlerin yer aldığı cumhurbaşkanlığı adaylarının nihai listesinin yayınlanması konusunda Komisyon'a yöneltilen tehditler" cumhurbaşkanlığı seçiminin zamanında yapılması engelleyen faktörler arasında bulunuyor. Libya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılması planlanıyordu. Ancak Komisyon'a göre, bu seçim, parlamento seçimleriyle birlikte teknik ve yasal sorunlar nedeniyle süresiz ertelendi. Seçimler, yıllarca süren siyasi kargaşa ve şiddetin ardından ülkede barışı yeniden tesis etmeyi amaçlayan BM destekli Libya Siyasi Diyalog Forumu tarafından benimsenen bir yol haritasının parçasını oluşturuyor.

Editör: İRFAN KARSLI