Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Hamed Cabir es-Sabah, Salı günü Kuveytli kadınların Ulusal Askerlik Hizmeti'ne katılmak için kayıt yaptırmalarının önünü açan bir bakanlık kararnamesi yayımladı. Kadın adaylar, Ulusal Askerlik Hizmeti'nde ilk aşamada tıp ve askeri destek alanlarında çalışacak.

Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

"Kuveytli kadınlar çeşitli alanlarda başarılarını kanıtladılar ve bu sebepten erkeklerle birlikte orduya girmelerine onay verildi" açıklamasında bulunan Es-Sabah, Kuveytli kadınların orduda çalışmanın zorluklarının altından kalkabileceğine inancının tamam olduğunu belirtti.

Kuveytli kadınlar, haklar konusunda son dönemde belirgin bir ilerlemeye şahit oldular. 2005 yılındaki bir yasayla Kuveytli kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bundan dört yıl sonra dört kadın aday genel seçimlerde meclisteki 55 koltuktan 4'ünü elde etti.

Saad Al-Abdullah Güvenlik Bilimleri Akademisi de 2008 yılında Kuveyt polis gücüne katılmalarını sağlamak için kayıtları kadınlara da açmaya karar verdi. Tüm bunların yanı sıra, Kuveyt'teki kadın hakimlerin sayısı Mayıs ayında yedi yeni kadın hakimin kabul edilmesiyle 15'e yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI