Bir basın toplantısında konuşan Ayala, denemelerde aşının "katılımcılara iki haftalık aralarla üçer doz halinde uygulanacağını" ve ülkesinin denemeler için 20 klinik deneme bölgesi ve 40'ın üzerinde aşılama merkezi oluşturduğunu belirtti. Küba'nın kendi geliştirdiği aşı adayının gönüllülere uygulanmasına, faz 3 denemelerinin Küba İlaç, Ekipman ve Tıbbi Cihazlar Devlet Kontrol Merkezi tarafından onaylanmasından dört gün sonra, Pazartesi günü başlanması bekleniyor. Temmuz ayına kadar tamamlanacak olan çalışmaya, Küba'nın doğusundaki Santiago de Cuba, Guantanamo ve Granma eyaletlerinden 19-80 yaş arası 48.000 kadar katılımcının kaydolması planlanıyor.

Küba, kendi geliştirdiği Soberana 02 aşısının faz 3 klinik denemelerine de bu ay içinde başlamıştı. Bir Karayip ülkesi olan Küba'da Cuma günü Kovid-19 kaynaklı 3 yeni can kaybı ve 735 yeni vaka daha kaydedildi ve böylece Küba'da Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı sayısı 387'ye, toplam vaka sayısı ise 65.149'a yükseldi.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Editör: İRFAN KARSLI