Zor durumdaki turizm sektörünü ve ekonomik toparlanmayı desteklemeye çalışan Tayland son olarak Cuma günü, ülkeye giriş yapan kişiler için uygulanan zorunlu karantina süresini iki haftadan 10 güne indireceğini açıkladı. Tayland Kovid-19 Durum İdare Merkezi'ne göre, zorunlu karantina süresinin kısaltılması kararının uygulanmasına 1 Nisan'da başlanacak. Bu karar Kovid-19 varyant suşlarından kaynaklanan vakaların görüldüğü ülkelerden gelen ziyaretçiler için geçerli olmayacak.

Başbakan Prayut Chan-o-cha'nın başkanlığında Cuma günü gerçekleşen Kovid-19 Durum İdare Merkezi toplantısında ayrıca, Ekim ayından başlamak üzere, bilinen Kovid-19 varyantlarının görülmediği ülkelerden gelen ziyaretçilerin karantinaya girmesine gerek kalmayabileceği de kararlaştırıldı.

Kovid-19 Durum İdare Merkezi'nin açıklamasına göre, Tayland aşılanmış turistler için de karantina süresini önümüzdeki aydan itibaren 7 güne indirmeyi düşünüyor. Merkezin açıklamasında, Tayland'da Kovid-19'un yayılmasını önlemek için hala "kurumlar arası işbirliği ve entegrasyona" ihtiyaç duyulduğundan, ülke genelinde uygulanan olağanüstü hal kararnamesinin Cuma günü 11. kez uzatıldığı, kararnamenin Mayıs sonuna kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

Turizm sektörünün ekonominin yüzde 15'inden fazlasını oluşturduğu Tayland'da karantina süresinin kısaltılmasının, ülkeye daha fazla yabancı turist çekmeye yardımcı olması bekleniyor. Turizm sektörü, Tayland'da ekonomik toparlanmanın anahtarı olarak görülüyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Tayland 2019 yılında yaklaşık 40 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlamış ancak bu sayı geçen yıl sadece 6,7 milyona ulaşmıştı. Güneydoğu Asya'nın ikinci büyük ekonomisi olan Tayland 2020'de, bir önceki yıla göre yüzde 6,1 küçülmüştü. Bu, Tayland'da 1998'den bu yana kaydedilen en sert düşüş olmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI