Gazeteye göre, Küba Sağlık Bakanı Jose Angel Portal ilk olarak İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da tanımlanan koronavirüs varyantlarının Küba'da mevcut olduğunu ve üç varyantın da daha bulaşıcı, muhtemelen daha ölümcül ve mevcut aşılara karşı daha dirençli olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

Portal, başkent Havana'daki ciddi ve kritik vakaların üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucunu paylaştı. Araştırma, ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen varyantın hastaların yüzde 87,7'sinde mevcut olduğunu ve bu varyantın bulaştığı hastaların yüzde 68,1'inin geçen aylarda yaşamını kaybettiğini gösterdi.

Küba'da pandeminin en fazla etkilediği bölge olan Havana'da çok çeşitli varyantlar mevcut. Yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Havana'da bu hafta, Küba'nın Kovid-19'a karşı geliştirdiği iki aşı adayı olan Soberana-02 ve Abdala ile büyük ölçekli bir aşılama kampanyası başlatıldı. Ağustos ayında sona ermesi beklenen kampanya kapsamında yaklaşık 1,7 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor.

Küba'da Soberana-01, Soberana Plus ve Mambisa gibi her biri farklı klinik deneme aşamalarında olan başka aşı adayları da bulunuyor ancak aşılama sürecinde sadece en ileri safhadaki aşı adayları kullanılıyor. Küba'da yeni bir Kovid-19 dalgası yaşanırken yetkililer yüz yüze eğitimin ertelenmesi, otel, bar ve restoranların kapatılması gibi bir dizi kısıtlamayı ülke çapında yeniden uygulamaya koymuş durumda.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Editör: İRFAN KARSLI