Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

CCSA Sözcüsü Apisamai Srirangsan, kapatılması gereken mekan ve işletmeler arasında Bangkok ve pandemiden en çok etkilenen bölgeler olarak nitelendirilen 12 diğer ildeki güzellik salonları, yüzme havuzları, halka açık parklar ve müzeler olduğunu bildirdi.

Sözcü, geçici kapanmanın ne zaman başlayacağının ise henüz duyurulmadığını söyledi. Söz konusu karar, son derece bulaşıcı olan Delta varyantı ağırlıklı yeni bir pandemi dalgası ile mücadele eden Tayland'daki günlük Kovid-19 vaka sayısının yeni bir rekor kırmasının ardından alındı.

CCSA verilerine göre, ülkede Çarşamba günü 13 bin 2 vaka bildirildi. Bu, üst üste 10 binden faza vaka bildirilen beşinci gün oldu ve toplam vaka sayısını 439 bin 477'ye çıkardı. Pandemi kaynaklı ölümler ise 108 artarak 3 bin 610'a ulaştı. Yerel medya, Tıbbi Bilimler Fakültesi'nin Delta varyantının Tayland'daki baskın tür olarak Alfa varyantını geride bıraktığına ilişkin açıklamasına yer verdi.

Hükümet sözcü yardımcısı Traisulee Traisaranakul, Çarşamba günü düzenlenen bir başka basın toplantısında, yetkililerin son zamanlardaki vaka artışıyla mücadele etmek için önümüzdeki ay Büyük Bangkok bölgesinde bulunan iki havalimanında bir sahra hastanesi açacağını söyledi. Traisulee Traisaranakul, Suvarnabhumi havalimanında hizmet vermesi planlanan sahra hastanesinin 4 bin 500 yataklı olacağını, Don Mueang havalimanındaki sahra hastanesinin ise 2 bin yatak sağlayacağını bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI