ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) bağlı Ulusal Sağlık İstatistik Merkezi verilerine göre, doğuşta beklenen yaşam süresi 2020'de 1,5 yıl azalarak 77,3'e geriledi. Bu, 2003'ten beri kaydedilen en düşük seviye. USA Today'in haberine göre, Chapel Hill'de bulunan Kuzey Carolina Üniversitesi Gillings Küresel Halk Sağlığı Okulu'nun epidemiyoloji bölümünde öğretim üyesi Chantel Martin, "Bu rakamlar kahredici" dedi.

Verilere göre, ortalama yaşam süresi Hispaniklerde 3 yıl azalarak 78,8'e gerilerken, Hispanik olmayan Siyahlarda ise 2,9 yıl gerileyen ortalama yaşam süresi 71,8 yıla indi. Hispanik olmayan beyaz nüfus için de ortalama yaşam süresi 1,2 yıl azaldı ve 77,6'ya geriledi. Veriler, ortalama yaşam süresinde yıllık 3,7 yıl gerileme kaydeden Hispanik erkeklerin en fazla yıllık düşüş yaşayan grup olduğunu ortaya koydu.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI