Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

ABD'nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden Salı günü ülke çapında Kovid-19 aşılamasının beklenenden daha yavaş ilerlemesi nedeniyle mevcut yönetimi eleştirdi.

Aşıya olan güvenini göstermek için bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce kendi ilk dozunu alan Biden, "Uzun zamandır korktuğum ve uyardığım gibi, aşıyı dağıtma ve uygulama çabası gerektiği gibi ilerlemiyor" dedi. Biden, şu anki hızda, "Amerikan halkını aşılamanın aylar değil yıllar alacağını" söyledi.

Seçilmiş Başkan, görevdeki ilk 100 gününde 100 milyon aşı dağıtmayı taahhüt etti. Delaware eyaletindeki Wilmington'da konuşan Biden, "Bu, bir ulus olarak karşılaştığımız en büyük operasyonel zorluk olacak" dedi. Biden, "Ancak bunu halledeceğiz. Ama büyük bir yeni çaba gerekecek, ki bu çaba henüz başlamadı" dedi. Aşı dağıtımı ve aşılama, yetkililerin umduğundan daha yavaş bir şekilde ilerliyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından izlenen veriler, Salı akşamı itibarıyla 11,4 milyon aşı dozunun dağıtıldığını ve yalnızca 2,1 milyon Amerikalının ilk dozunu aldığını gösterdi. Böylece 20 milyon Amerikalıyı aşılama hedefine ulaşmak için yetkililere yalnızca iki gün kaldı.

ABD'de acil kullanım izni olan iki aşı türünden Pfizer- BioNTech aşısının üç hafta arayla iki doz verilmesi gerekirken, iki doz Moderna aşısının ise dört hafta arayla verilmesi gerekiyor.

Editör: İRFAN KARSLI