İsrail ordusundan bir sözcü yaptığı açıklamada, İsrail savaş jetlerinin "terör faaliyetleri için kullanılan altyapı ve araçları" içeren bir Hamas üssünü hedef aldığını duyurdu. Sözcü bu üssün, sivillerin yaşadığı yerlerin yakınında bulunduğunu, bölgede bir okul da olduğunu belirtti. Açıklamada, "Saldırılar, İsrail topraklarına gönderilen kundaklama balonlarına karşılık yapıldı" denildi.

İsrail İtfaiye Kurumu da yazılı bir açıklama yaparak yangın çıkarıcı malzemelerin iliştirildiği balonların İsrail'in güneyinde üç yangına yol açtığını ancak herhangi bir yaralanmaya neden olmadığını bildirdi. İsrail ordusu, "Gazze Şeridi kaynaklı terör girişimlerine sert şekilde yanıt vermeye devam edeceğiz" uyarısında bulundu. İsrail Pazar günü ayrıca, Gazze'de izin verilen açık deniz balıkçılığı bölgesini 12 deniz milinden 6 deniz miline indirdi.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Bölgedeki son saldırılar, Mısır'ın, İsrail ile Hamas arasında uzun vadeli bir ateşkes sağlamak için arabuluculuk çabalarını sürdürdüğü sırada yaşandı. İsrail ve Hamas 10-21 Mayıs tarihleri arasında 11 gün boyunca çatışmış, Gazze'de 256, İsrail'de ise 13 kişi hayatını kaybetmişti. Hamas'ın 2007'de iktidara geldiği kıyı yerleşim bölgesi Gazze Şeridi, o tarihten bu yana İsrail tarafından sıkı bir abluka altında bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI