Bu uyarı ülkede kuraklıktan etkilenen ilçe sayısının 8'den 10'a çıkması üzerine yapıldı. Dejenerasyon, Kurak ve Yarı Kurak Topraklar Bakanlığı Kabine Sekreteri Eugene Wamalwa Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, "Ulusal Kuraklık Yönetimi Merkezi, mevcut kuraklık durumunun Ağustos ve Aralık ayları arasında daha da kötüleşebileceğini gösteren yeni verilere sahip, bu nedenle harekete geçmek gerekiyor" dedi.

Wamalwa; Garissa, Isiolo, Kilifi, Mandera ve Samburu'nun da aralarında bulunduğu 10 ilçenin kuraklıktan en çok etkilenen yerler olduğunu belirtti. Eugene Wamalwa, kuraklıktan etkilenen hanelere yardım ulaştırmak için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün 1,5 milyar şilin (yaklaşık 13,86 milyon ABD doları), Avrupa Birliği'nin ise 4,6 milyon ABD doları tutarında yardım taahhüt ettiğini söyledi.

Wamalwa, devletin de Temmuz ayında, kuraklıktan etkilenen kötü durumdaki yaklaşık 100.000 aileye yardım götürmeyi amaçlayan Açlık Güvenliği Ağı Programı aracılığıyla yaklaşık 4,5 milyon ABD doları yardım ayırdığını bildirdi. Wamalwa, "Ağustos ayında, (kuraklıktan) etkilenenlere yardımcı olmak için benzer bir miktar ayıracağız ve (durumun vahametini) hafifletme önlemlerinin bir parçası olarak toplulukların dayanma gücünü artırmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Wamalwa; Turkana, Batı Pokot ve Marsabit ilçelerinde daimi su kıtlığına çözüm getirmesi hedeflenen üç mega barajın inşasının da ileri bir aşamada olduğunu belirtti. Wamalwa, "Su rezervuarlarının çabuk kuruduğunu ve yarı kurak ülkelerdeki su krizini çözmede etkili olmadığını öğrendik ve şimdi büyük barajları tercih ediyoruz" diye konuştu.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI