Bennett, haftalık kabine toplantısının başında yaptığı açıklamada, "Dün gece, bir sonraki aşı sevkiyatının 1 Ağustos'a çekilmesi konusunda bir anlaşmaya vardık" dedi. Başbakan Bennett, gelecek yeni partinin, mevcut aşı stoklarıyla birlikte "şu andan itibaren İsrail'deki aşı envanterinin sürekliliğini" sağlayacağını ifade etti. Bennett, aralarında gençlerin de bulunduğu 200 binden fazla insanın Haziran ayında aşılandığını belirtti. Delta varyantının yayılmasını durdurmaya çalışan İsrail, 12 yaşın üzerindeki gençleri aşı olmaya çağıran bir kampanya başlattı.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Sağlık Bakanlığı, enfeksiyon sayısında sürekli artış yaşandığını bildirdi. Vakaların çoğunun hafif veya asemptomatik olduğu belirtilirdi. Cumartesi günü ise ülkede 261 yeni vaka teşhis edildi. Ülkedeki 9,3 milyon vatandaşın yaklaşık yüzde 61'i en az bir doz, yüzde 55'i ise iki doz aşı oldu. Aşı olanların çoğu Pfizer aşısını tercih etti.

Editör: İRFAN KARSLI