Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Basın toplantısında konuşan Chalermpol, Kovid-19 vaka sayılarındaki artışla mücadele amaçlı alınan hızlandırılmış önlemlerin bir parçası olarak, Pazartesi gününden itibaren 14 gün boyunca 21.00-04.00 saatleri arasında geçerli olacak sokağa çıkma yasağının uygulanmasında askeri personelin de görev alacağını söyledi.

Chalermpol, Bangkok, çevre eyaletler ve dört güney eyaletinde uygulanacak gece sokağa çıkma yasağı boyunca yolculukları en aza indirmek için 150 yol üstü kontrol noktası kurulduğunu belirtti. Tayland, Nisan ayından beri pandeminin üçüncü dalgasını kontrol altına almak için çabalıyor. Daha da bulaşıcı olan Delta varyantının da etkisiyle bu Güneydoğu Asya ülkesindeki günlük vaka sayıları son günlerde sürekli artış gösteriyor.

Ülkenin Kovid-19 Durum İdare Merkezi'nin verilerine göre, Tayland Pazar günü 9 bin 539 yeni Kovid-19 vakası bildirdi. Bu, art arda 9 binden fazla teyit edilmiş vaka bildirilen üçüncü gün oldu. Ülkede ayrıca 86 pandemi kaynaklı ölüm bildirildi. Yeni vakalarla birlikte ülkedeki toplam vaka sayısı 336 bin 371'e, ölüm sayısı ise 2 bin 711'e yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI