Polisten yapılan yazılı açıklamada, Manacor kasabasında yaşayan 40 yaşındaki erkeğin bariz olan koronavirüs semptomlarına rağmen işe ve spor salonuna gitmeye devam ettiği belirtildi. Polisin, "Semptomlara sahip olmasına ve PCR testi yaptırmış olmasına rağmen test sonucunu beklemeden veya kendisini karantinaya almadan normal yaşamına devam ettiğini" bildirdiği kişi saldırı suçlamasıyla karşı karşıya.

Polis açıklamasına göre, söz konusu kişi, "40 derecenin üzerinde ateşle işe gitti", müdürünün ve iş arkadaşlarının ricalarına kulak asmayarak eve dönmeyi reddetti. İş arkadaşları, polise, bu kişinin "çalışma alanında kuvvetli bir şekilde öksürerek ve maskesini de indirerek, 'hepinize koronavirüs bulaştıracağım' dediğini" anlattılar.

Polisler, İspanya'nın başkenti Madrid'de sokağa çıkma yasağının başlamasından sonra dışarıda dolaşan kişilerin kimliklerini kontrol ediyor, 27 Mart 2021. (Fotoğraf: Gustavo Valiente/Xinhua)

Ocak ayında meydana gelen bu olayların sonucunda polis bu kişinin "gerek işyerinde gerekse gittiği spor salonunda sekiz kişiye doğrudan, 14 kişiye de dolaylı olarak virüs bulaştırdığını" bildirdi. Söz konusu kişiyle aynı işte çalışan beş kişi ve aynı spor salonuna giden üç kişi sonradan Kovid-19 hastalığına yakalandı ve böylece aralarında üç bebeğin de bulunduğu aile üyelerine hastalığı bulaştırdılar.

Sonradan koronavirüse yakalanan kişilerden hiçbiri ciddi ölçüde hasta olmadı ve hastanede tedavi görmeleri gerekmedi. İspanya Sağlık Bakanlığı Cuma günü, pandeminin başlangıcından bu yana İspanya'da toplam 3 milyon 468 bin 617 Kovid-19 vakasının kaydedildiğini ve bunların 77 bin 591'inin ölümle neticelendiğini bildirdi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

Editör: İRFAN KARSLI