Başbakan Lee, sanal ortamda düzenlenen İklim Zirvesi'nde, Singapur'un karbon ticareti ve hizmet gelişimi, sürdürülebilirlik danışmanlıkları ve çevresel risk yönetimi alanlarını destekleyecek 2 milyar dolarlık bir Yeşil Yatırım Programı başlattığını bildirdi.

Lee, "Gelecek vaat eden alanlardan biri de emisyon doğrulama. Bu alan, karbon ayak izlerinin ölçümü ve işletmelerin tenzilat vaatlerini izlemek için yeni teknolojileri kullanmayı da kapsıyor. Singapur tüm bu alanlardaki deneyimini paylaşmaya hazır" dedi.

Başbakan aynı zamanda, ülkenin sürdürülebilir kalkınma ve net-sıfır emisyon hedefine giden yol haritası olan Singapur Yeşil Planı 2030'u bu yıl başlattığını ifade etti. Lee, "Stratejimiz emisyon üst limitlerini karşılamanın veya karbon vergimizi uygulamanın ötesine geçiyor" dedi.

Lee, Singapur'un küçük yüzölçümü ve kaynak eksikliği gibi dezavantajların üstesinden gelmek ve emisyon azaltma hedeflerine ulaşmak için teknolojiyi kapsamlı şekilde yenilemesi ve kullanması gerektiğini belirtti. Singapur, güneş enerjisi üretimini 2025 yılına kadar dört katına çıkarmayı planlıyor. Ülke, yılda 33 bin ton karbondioksiti dengeleyecek olan dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi sistemlerinden birini açacak. Kentlerde giderek artan sıcaklıkları hafifletmek amacıyla iklime daha duyarlı kentsel tasarım için bilgisayar modellemesi kullanan Singapur, ayrıca binalar üzerinde özel soğutma boyası deniyor ve 1 milyon ağaç daha dikiyor.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI