Reisi, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile yaptığı telefon görüşmesinde, "İran ve Irak uluslarının ortak hedefleri var" dedi. IRNA, Cumhurbaşkanı'nın, "Güçlü, bağımsız, birleşik, güvenli ve refah içinde bir Irak, yalnızca hayalimiz değil, aynı zamanda ikili ve bölgesel işbirliğini ilerletmek suretiyle iki ülkenin de gündemi" ifadelerine yer verdi.

İran Cumhurbaşkanı, Bağdat'ta çok yakında düzenlenecek bölgesel bir zirveye değinerek, İran'ın Irak'taki mevcut durumu istikrara kavuşturacak ve bölgedeki rolünü destekleyecek her türlü girişimin arkasında olduğunu belirtti. Reisi, "Yabancıların bölge işlerine müdahalesi ne güvenlik ve istikrar, ne de bölgenin kalkınma ve ilerlemesine yardımcı olur" diye konuştu. Yemen'deki savaşa atıfta bulunan İran Cumhurbaşkanı, herkesin ülkedeki savaşı durdurmaya çalışarak, ülke halkının "kendi kaderini tayin etme" hakkına saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

El-Kazımi ise, "Bağdat'ın gerçek ortağı olan Tahran, zor şartlarda her zaman Irak hükümeti ve halkının yanında oldu" dedi. Irak Başbakanı, "Bölgede büyük zorluklar yaşanıyor ve bu sorunları çözmek için bilgelik, sabır ve bölge ülkeleriyle işbirliği gerekiyor" diye konuştu.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI