Başbakanlık basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı da olan el-Kazımi, açıklamasını, Bağdat'ın yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki Tarmiya bölgesine yaptığı ziyareti sırasında yaptı. El- Kazımi, burada bölgedeki durumu değerlendirmek üzere ordu komutanları ve üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Açıklamada, Başbakan'ın "Bölgedeki uyuyan terör hücrelerini ortadan kaldırmak amacıyla Tarmiya halkıyla işbirliği içinde bir güvenlik operasyonunun başlatıldığını açıklıyorum" şeklindeki sözlerine yer verildi. Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağa göre, operasyon, İD militanlarının Tarmiyah bölgesinde düzenlediği bombalı ve silahlı saldırılarda Şii milis gücü Haşdi Şabi üyesi 6 kişiyi öldürüp, dört kişiyi de yaralamasından üç gün sonra gerçekleşti.

Açıklamaya göre, saldırı sonrası mezhep geriliminden kaçınma beklentisini dile getiren el-Kazımi, "Hepimiz, Iraklılar arasında sosyal anlaşmazlıklar çıkarmak ve mezhep kavgası yaratmak için fırsat arayan aşırılık yanlısı seslere karşı uyanık olmalıyız" dedi. El- Kazımi, "Terörle mücadele, herkesin paylaşması gereken ortak bir sorumluluktur. Tarmiya halkını işbirliği yapmaya ve bölgedeki her türlü şüpheli davranışı bildirmeye çağırıyorum" dedi.

Irak güvenlik güçlerinin İD militanlarını 2017'de bozguna uğratmasından bu yana, Irak'taki güvenlik durumu iyileşiyor. Bununla beraber, İD'den geriye kalanlar, kentsel alanlara veya çöl ve kayalık bölgelere sızarak, güvenlik güçleri ve sivillere karşı sık sık gerilla saldırıları düzenliyor.

Editör: İRFAN KARSLI