Öte yandan bir İsrail ordu sözcüsü, saldırının İsrail'in güneyine yönelik yangın balonlarının gönderilmesi nedeniyle yapıldığını söyledi. Filistin güvenlik kaynaklarına göre, hedef olan karakollar ve tesisler, Gazze Şeridi'nin güney, orta ve kuzeyindeki Hamas silahlı kanadı el-Kassam Tugayları'na ait. Sağlık kaynakları saldırıda kimsenin yaralanmadığını bildirdi. Güvenlik kaynakları ise Hamas militanlarının, İsrail hava saldırılarının hedefi olma korkusuyla Gazze Şeridi'ndeki tüm karakolları ve tesisleri boşalttığını kaydetti.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Gazze'de Hamas'a bağlı El Aksa radyosu, Hamas militanlarının savaş uçaklarına ağır makineli tüfeklerle ateş ettiğini belirtti. İsrail medyası Pazartesi günü, Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi'nden onlarca yangın balonunun gönderilmesi nedeniyle ülkenin güneyinde dokuzdan fazla yangın çıktığını ve bölgedeki çok sayıda çiftlikte ciddi hasara yol açtığını duyurdu.

Gazze Şeridi'nin doğusu ile İsrail arasındaki sınır bölgesinde bir İsrail askerinin ciddi şekilde yaralanmasının ardından İsrail savaş uçakları, Cumartesi günü Hamas'a ait çeşitli karakollara ve tesislere saldırmıştı. Gazze Şeridi'ne yönelik Pazartesi gecesi düzenlenen hava saldırısı, 11 gün boyunca devam eden ve 21 Mayıs'ta biten, 250'den fazla Filistinli ile 13 İsraillinin hayatını kaybettiği son çatışmaların ardından dördüncü kez yaşanmış oldu.

Editör: İRFAN KARSLI