Sky News'e konuşan Hancock, varyantın ülkenin Bolton ve Blackburn gibi bölgelerinde "baskın tür haline geldiğini" söyledi. Olumlu bir noktaya da değinen Bakan Hancock, mevcut aşıların bu varyanta karşı etkili olduğuna dair "güvenlerinin yüksek" olduğunu ekledi.
Hancock, aşılanmaya hak kazanan ama henüz randevu almamış kişileri aşı olmak için adım atmaya çağırdı. Mevcut durumu "aşılama programıyla virüs arasında bir yarış" olarak tanımlayan Sağlık Bakanı, bu yeni varyantla birlikte "virüsün bu yarışta fazladan ayak kazandığını" ifade etti. Hancock, "Dolayısıyla aşının size sağladığı korumayla bile, yani aşıların çok yüksek koruyuculuğu dahi olsa mutlak bir koruyuculuk söz konusu değil" dedi.
İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı'na bağlı Halk Sağlığı İngiltere kurumu, B1617.2 olarak bilinen varyantın kurum tarafından geçtiğimiz hafta kaydedilen 520 vakayı ikiye katladığını, 1.313 vakaya ulaştığını bildirdi. Bununla birlikte Hancock, Pazartesi günü için planlanan kapanma uygulamasını gevşetme planlarında bir aksamaolmayacağını belirtti.
Ülkenin sosyal temas üzerindeki tüm yasal kısıtlamaların kaldırılmasının beklendiği 21 Haziran'da son aşamaya geçilip geçilmeyeceğine dair nihai kararın 14 Haziran'da açıklanacağını aktaran Hancock, "Dediğimiz gibi her bir adımda ihtiyatlı davranmamız, dikkatli olmamız, uyanık olmamız gerek" dedi. Pazartesi gününden itibaren İngiltere'deki publar, barlar ve restoranların yeniden kapalı alanda hizmet vermesine izin verilecek. Sinemalar, müzeler ve çocuk oyun alanları gibi iç mekan eğlenceleri de Pazartesi günü itibarıyla tekrar hizmet vermeye başlayacak.
İngiltere'de kapanmanın gevşetilmesiyle birlikte insanların en fazla 30 kişilik gruplar haline açık havada, en fazla altı kişi ya da iki hane ile sınırlı olarak ise iç mekanlarda toplanmalarına izin verilecek. Öte yandan Johnson'a göre Pazartesi gününden itibaren oteller, hosteller ve pansiyonlar da dahil olmak üzere tüm konaklama mekanları yeniden açılabilecek. İngiltereli uzmanlar, kapanmanın gevşetilmesine ilişkin bir sonraki aşamanın "azami ihtiyatla" gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. İngiliz Tıp Derneği Halk Sağlığı Tıp Komitesi Eş Başkanı Richard Jarvis "nüfusun çok önemli bir kısmının" henüz aşılanmadığını söyledi.
BBC'ye konuşan Jarvis, "17 Mayıs'ta pek çok kısıtlamalanın kalkmasıyla birlikte sosyal olarak hareketli olan ve dolayısıyla bu daha çok bulaşıcı türe karşı en çok risk altında olan gençlerin büyük çoğunluğunun hala aşılanmamış olması son derece endişe verici" dedi. Son resmi verilere göre, İngiltere'de toplam 36,3 milyon kişi koronavirüs aşısının ilk dozunu oldu. Hayatı yeniden normale döndürmek için İngiltere, Çin, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerin yanı sıra Avrupa Birliği de koronavirüse karşı toplumu aşılamak için zamana karşı yarışıyor.