Sağlık Bakanlığı'nın aşılamadan sorumlu sözcüsü Siti Nadia Tarmizi, "AstraZeneca aşısının tüm partileri değil, sadece CTMAV547 partisinin dağıtım ve kullanımı, bir veya iki hafta içinde Endonezya Ulusal İlaç ve Gıda Kontrol Ajansı'ndan (BPOM) beklenen inceleme ve test sonuçları gelene kadar askıya alındı" dedi.

Endonezya, 26 Nisan'da İngiliz AstraZeneca Kovid-19 aşısından 3.852.000 doz almıştı. Bu sayıya, Dünya Sağlık Örgütü tarafından başlatılan COVAX erişim programı aracılığıyla edinilen CTMAV547 serisinden 448.480 doz da dahil. CTMAV547 serisine ait dozlar ordu, Cakarta'nın bazı kesimleri ve Güneydoğu Asya ülkesinin Kuzey Sulawesi kentine dağıtıldı. 22 yaşındaki Trio Fauqi Virdaus, 5 Mayıs'ta AstraZeneca aşısının CTMAV547 serisinden bir doz aşı olduktan sonra ateşlendi ve ertesi gün öldü.

Ulusal Aşılama Sonrası Kazalar Komisyonu, BPOM'un, Trio Fauqi Virdaus'un ölümü üzerine AstraZeneca aşısının CTMAV547 serisinde sterilizasyon ve toksisite testleri yürütmesini önerdi. Komisyon Başkanı Hindra Irawan Satari, "Bu olayı aşılamanın etkisiyle ilişkilendirmek için yeterli kanıt yok. Bu yüzden, halen ek soruşturmalara ihtiyaç var" dedi.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI