Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Federal Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında bazı eyalet hükümetlerinin Kovid-19 yönetimi konusundaki çalışmalarını güçlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla, "Merkezi hükümet, zaman zaman merkezi ekipleri çeşitli eyaletleri ziyaretle görevlendirmektedir. Bu ekipler, devam eden faaliyetlerini güçlendirmek ve varsa darboğazları ortadan kaldırmak üzere eyalet yetkilileriyle etkileşime geçerek eyalette karşılaşılan zorluk ve sorunlar hakkında ilk elden bilgi almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, ekiplerin Kerala, Tripura, Odişa, Çatisgarh ve Manipur eyaletlerinde Kovid-19 vakalarında artış görülmesi üzerine hızla bu eyaletlere sevk edildiğini belirtti. Bakanlık açıklamasında, "Bu eyaletlere gönderilen iki kişilik yüksek düzeyli ekip bir klinisyen ve bir halk sağlığı uzmanından oluşuyor. Ekipler vakit geçirmeksizin eyaletleri ziyaret edip başta testler olmak üzere, izleme ve kontrol altına alma operasyonları, Kovid-19'a uygun davranış şekilleri ve bu davranışların uygulanması, hastane yatakları; ambulanslar dahil yeterli lojistik olanakları, solunum cihazları, tıbbi oksijen ve benzerlerinin bulunabilirliği ve Kovid-19 aşılama programının ilerleyişi gibi konularda Kovid-19 yönetiminin genel uygulamasını izleyecektir" denildi.

Öte yandan uzman ekiplerinin yerel pandemi durumunu değerlendireceği ve eyalet hükümetlerine kamu sağlığı alanında alınacak düzeltici önlemler konusunda önerilerde bulunacağı bildirildi. Bakanlık, Güney Asya ülkesi Hindistan'da Cuma sabahı itibarıyla kayda geçen teyit edilmiş toplam Kovid-19 vakası sayısının 30.458.251'e ulaştığını ve 400.312 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Editör: İRFAN KARSLI