Hamas yönetimindeki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, yaptığı basın açıklamasında Mısırlı yetkililerin, Refah sınır geçiş noktasının Pazartesi günü itibarıyla iki yönlü olarak kapatılacağına dair Gazze'deki Filistin tarafını bilgilendirdiklerini söyledi.

Yetkili ayrıca, geçiş noktasının en kısa sürede yeniden açılması için Mısır tarafıyla temas halinde olduklarını ve geçiş noktasının kapatılmasının "Gazze Şeridi'ndeki insani krizi ağırlaştıracağını" da sözlerine ekledi. Konu hakkında bilgi sahibi olan Bakanlık içi kaynaklar, Mısır'ın Refah sınır geçiş noktasını kapatma kararının ardındaki sebepleri açıklamadığını söyledi.

Mısır'ın bir sonraki emre kadar Refah sınır bölgesinin kapatılmasına karar verdiğini öncesinden haberleştiren İsrail medyası ise bu kararın arkasında, geçtiğimiz Cumartesi günü Gazze Şeridi ve İsrail arasındaki sınırın yakınlarında gerçekleşen protestoların ardından "Mısır'ın Hamas hakkında canının sıkılmış olması" olduğunu yazmıştı.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Sağlık görevlileri, Gazze'nin doğusunda, İsrail sınırına yakın çatışmalarda 41 Filistinli protestocu ve bir İsrail askerinin yaralandığını açıklamıştı. Filistinli grupların liderleri ise Pazar günü, "Sınırlara yakın bölgelerde İsrail'e yönelik düzenlenen halk protestoları, İsrail Filistinlilere yönelik saldırganlığını durdurana ve Gazze'ye uyguladığı kuşatmaya son verene kadar devam edecek" açıklaması yapmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI