Hamas'ın Gazze'deki Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, "İsrail'in kısıtlamayı artırması ve Gazze'deki kuşatmayı sıkılaştırması, işgalcinin suratında bir patlamaya yol açmaktan başka bir sonuç vermeyecek" dedi. Sözcü, "Gazze Şeridi'nde yaklaşık 15 yıldır uygulanan kuşatmayı sonlandırmak ve buna başkaldırmak Filistin halkının doğal hakkıdır" diye belirtti. Sözcü, İsrail'den Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı sona erdirmesini ve Mısır'ın aracılığıyla İsrail ile Hamas dahil Filistinli gruplar arasında varılan önceki mutabakatlara uymasını istedi.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Hamas ile diğer Filistinli gruplar İsrail'in, 10 Mayıs ile 21 Mayıs arasında 11 gün süren ve 250'nin üzerinde Filistinli ile 13 İsraillinin hayatını kaybettiği İsrail-Filistin silahlı çatışmasından bu yana ablukayı sıkılaştırmasından şikayetçi. Hamas yönetimindeki Ekonomi Bakanlığı Pazar günü yaptığı yazılı açıklamada İsrail makamlarının Gazze Şeridi'nin tek enerji santralinin işletilmesi için gerekli yakıtları taşıyan 25 yakıt tankerinin Gazze Şeridi'ne girmesini engellediğini bildirdi.

Sözcü el-Kanu, "İşgalci İsrail'in, en önemli konu olan yeniden yapılandırma sorununa çözüm bulunmasına yönelik kayıtsızlığını izliyoruz" dedi. Öte yandan Gazze'deki Filistin İslami Cihad Hareketi'nin üst düzey bir yetkilisi olan Hıdır Habib de, "Gazze'ye yönelik kısıtlamaların devam ettirilmesi gerilime yol açar" uyarısında bulundu. Habib, "Gazze Şeridi için gerekli tedariğin engellenmesinin tek sorumlusu İsrail işgalidir" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI