Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Cumartesi günü gazetecilere konuşan Hamas'ın Gazze sözcüsü Hazım Kasım, İsrail'in açıkladığı tedbirlerdeki gevşetme kararının "yeterli olmadığını" söyledi ve "Gazze Şeridi'nde 15 yıldır uygulanan İsrail ablukasını kaldırmak için temaslar yapılıyor" dedi. Kasım, "Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler ile yapılan temaslar, İsrail'in, 10 Mayıs'tan önce Gazze Şeridi'ndeki geçiş noktalarına getirdiği tüm kısıtlamaları kaldırmasını amaçlıyor" açıklamasında bulundu.

İsrail makamları Cuma günü, sıkı kısıtlamaların bir kısmının hafifletileceğini duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) Başkanı Ghassan Alian, Pazar gününden itibaren Gazze Şeridi'nden toplam bin tüccar ve 350 işadamının İsrail'e girmesine izin verileceğini açıkladı.

COGAT'ın yazılı açıklamasına göre, "Gazze ile güvenlik istikrarının devamı halinde, İsrail'den Gazze Şeridi'ne yapılan ithalatın kapsamının genişletilmesi ve buna ulaşım ve iletişim sektörünün bileşenlerinin dahil edilmesi mümkün olabilecek". Açıklamada, insani ihtiyaçlar için gerekli altyapının geliştirilmesi amacıyla ekipmanların ve ürünlerin de Gazze Şeridi'ne girişine izin verileceği belirtildi. İsrail, 1967'de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü işgal etti ve o günden beri bu bölgeleri kontrolünde tutuyor. İsrail ordusu tarafından verilen özel izinler olmadıkça Filistinliler bu bölgelere giremiyor.

Editör: İRFAN KARSLI