UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

Ma Xiaowei, Xinhua'ya verdiği bir röportajda, Kovid-19 için belirlenmiş hastanelerin prensip olarak şehir merkezlerinde kurulmaması gerektiğini belirtti. Ma, son olarak pandeminin yeniden yükseldiği dönemde yerel enfeksiyon bildiren 48 şehirden 36'sında peş peşe beş günden fazla yeni vaka görülmediği için ülke çapında büyük ölçekli bir Kovid-19 salgınının oluşma riskinin düşük olduğunu ifade etti. Çinli sağlık yetkilisi, okullar Eylül ayında yeniden açılacağından etkiyi en aza indirmek için pandemideki yeni yükselişin Ağustos ayı sonuna kadar önüne geçmeye yönelik çaba gösterme çağrısında bulundu.

Tedbirlere vurgu yapan Ma, bir sonraki aşamadaki önceliklerin, salgını izleme ve bilgilerin raporlanmasının güçlendirilmesi, dışarıdan gelen enfeksiyonların önüne geçilmesi, küme halinde ortaya çıkan enfeksiyonlara acil müdahale için hazırlık, hastanelerde enfeksiyonun önlenmesi ve aşılama sürecinin hızlandırılması olması gerektiğini söyledi. Ulusal Sağlık Komisyonu'na göre, Cuma günü itibarıyla Çin'de 1,84 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapılmış durumda.

Editör: İRFAN KARSLI