Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Cumartesi günü Gazze'deki bir çocuk hastanesinde hasara yol açan hava saldırıları nedeniyle İsrail'i kınadı. Kuşatma altındaki kıyı yerleşim bölgelerini yöneten İslami Direniş Hareketi'nin Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava taarruzunun "barbarca bir saldırı" olduğunu belirtti.

Kasım, "Hava saldırıları ve bombalamalar sivilleri korkuttu ve füzelerin şarapnelleri bir çocuk hastanesi ile engelliler için rehabilitasyon merkezine isabet etti" dedi. Hamas güvenlik kaynakları, İsrail'in güneyine atılan roketlere misilleme olarak İsrail savaş uçaklarının, Cumartesi günü erken saatlerde, Gazze Şeridi'ndeki Hamas'ın askeri kanadına ait hedefleri vurduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

İsrail füzelerinin Gazze'nin doğu, batı ve kuzeyindeki Hamas eğitim tesislerini vurduğunu belirten kaynaklar, saldırılarda aralarında 6 yaşında bir çocuğun da bulunduğu iki kişinin yaralandığını bildirdiler. Kaynaklar ayrıca, İsrail'in hava saldırılarında Gazze'nin kuzeydoğusundaki El Durra Çocuk Hastanesi'nin hasar gördüğünü belirttiler.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları, Cuma gecesi geç saatlerde, kıyı yerleşim bölgesinden İsrail'in güneyine atılan iki rokete karşılık misilleme olarak düzenlendi. Olay sırasında yaralanan olmazken, saldırı herhangi bir hasara yol açmadı. Roket saldırısını üstlenen henüz olmadı.

Editör: İRFAN KARSLI