Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak Çin, İsviçre'ye tek taraflı vize muafiyeti tanıyacak

Yonhap haber ajansının Perşembe günü polise dayandırdığı haberine göre, Güney Kore'de bulunan bir ABD'li diplomat Çarşamba günü Güney Kore'nin başkenti Seul'de yaptığı trafik kazasının ardından olay yerinden kaçtı.

Habere göre, kimliği belirsiz bir ABD'li diplomatın sürücü koltuğunda oturduğu dört kişiyi taşıyan araç, Çarşamba günü yerel saatle 17:35 sularında Seul'ün merkezinde bulunan Namsan 3 No'lu tünelinin yakınında şerit değiştirirken bir taksinin tamponuna arkadan çarptı. Diplomat kaza sonrası yaşananlarla ilgilenmek için durmak yerine olay yerinden ayrıldı. Taksi şoförü ABD'li diplomatın sürdüğü aracı Yongsan bölgesinde bulunan ABD ordusu garnizonunun 3 numaralı kapısına kadar takip etti.

Yerel polis garnizonun girişine gelerek ABD'li diplomatın kimliğini belirlemeye çalıştı ancak diplomat ve araçtaki üç yolcu, aracın camını açmayarak alkol ölçüm testi de dahil tüm polis taleplerini reddetti. Araç, yerel polisin giriş yapamadığı ABD üssüne girdi. ABD'li diplomat, diplomatik dokunulmazlığa sahip bulunuyor. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgilenmek için sert bir üslup kullanarak kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapacağını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI