IAI'ya göre Scorpius adı verilen sistem, roket fırlatmadan, elektromanyetik ışınlar yollayarak füze ve savaş uçaklarını durdurabiliyor. IAI'dan yapılan açıklamada, "Bu, tüm frekanslar arasında ve farklı yönlerdeki çok sayıda tehdidi, aynı anda hedef alabilen dünyadaki ilk sistemdir" denildi.

Açıklamada, sistemin Aktif Faz Dizinli Radar (AESA) teknolojisine dayandığı ve bunun, yeni nesil elektronik harp kabiliyetlerini mümkün kıldığı da kaydedildi. Çoklu ışın kabiliyetiyle Scorpius, hedefleri çevreleyen tüm bölgeyi aynı anda tarayabiliyor ve elektromanyetik spektrum genelinde çok sayıda tehdide müdahale etmek için dar odaklı ışınları kullanıyor.

Sistem, insansız hava araçları (İHA), gemiler, füzeler, iletişim bağlantıları, dinlenmesi düşük olasılıklı radarlar ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi tehdidi hedef alabiliyor. Ayrıca; radar ve elektronik sensörler, navigasyon ve veri iletişimi dahil olmak üzere elektromanyetik sistemlerinin çalışmasını etkili bir şekilde bozuyor.

IAI, sistemin gelişmiş bir alıcı hassasiyetinin ve iletim gücünün bulunduğunu, bunun farklı türden çok sayıda tehdidin, önemli ölçüde artırılmış mesafeden tespit edilmesine ve her bir tehdide özel yanıt verilmesine imkan tanıdığını da kaydetti.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Editör: İRFAN KARSLI