DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Güney Afrika Tarım, Toprak Reformu ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı (DALRRD) Perşembe günü yayınladığı açıklamada, "Bu salgından önce başka ticari tavuk tesislerinde dört salgın daha tespit edilmişti. Toplamda beş HPAI H5N1 (Asyalı yüksek derecede patojenik kuş gribi) salgınının dördü Gauteng'de, biriyse North West'te tespit edildi. Salgından etkilenen tüm çiftlikler karantinaya alındı ve kontrol önlemleri uygulandı" dendi.

DALRRD Sözcüsü Reggie Ngcobo, "Genetik değerlendirme, 13 Nisan'da Gauteng'deki ticari kısımla Kuzey Batı'daki ticari damızlık etçi civciv yetiştiricilerinde bildirilen salgının, aynı olmayan kuş gribi türlerinden kaynaklanmış gibi göründüğünü doğruladı. Bu nedenle, bu iki salgının ayrı girişlerden kaynaklanma olasılığı muhtemel. Ülkede herkesin bu konuda çok dikkatli olması önemli" diye konuştu.

Ngcobo, halkın tavuk ölümlerinde artış gördükleri takdirde eyalet veteriner hekimlerine bildirmeleri gerektiğini vurguladı. Hayvanlarda görülen bu salgının insanlar için çok düşük risk teşkil ettiğini ifade eden Ngcobo, vatandaşlara endişeye mahal olmadığını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI