Sciensano kamu sağlığı enstitüsünün Perşembe günü yayınladığı verilere göre, Belçika'da pandeminin başlangıcından bu yana bir milyonun üzerinde koronavirüs vakası kaydedildi. Geçen yıl Şubat ayında ilk pozitif vakanın bildirilmesinden bu yana ülkede toplamda 1.003.746 vaka teyit edildi. 26 Nisan ve 2 Mayıs tarihleri arasında, bir önceki haftaya kıyasla yüzde 15 düşüşle günde ortalama 2.957 kişinin testi pozitif çıktı.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı
Belçika'nın başkenti Brüksel'deki bir alışveriş caddesinde bulunan ve insanlara maske takma uyarısı yapan tabelanın yanından geçen insanlar, 4 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Zheng Huansong/Xinhua)

Belçika hükümeti, enfeksiyon oranının kademeli düşüş işaretleri vermesiyle birlikte geceleri uygulanan sokağa çıkma yasağını 8 Mayıs'ta kaldıracak ve insanların saat 22.00'den sonra dışarıda kalmasına izin verecek. Ancak vatandaşlar geceleri sadece üç ya da daha az kişilik gruplar halinde bir araya gelebilecek. 4 Mayıs itibarıyla Belçika'da toplam 3.205.060 kişi, yani nüfusun yüzde 34,9'u en az bir doz Kovid-19 aşısı oldu. Hükümetin Federal Kovid-19 Komisyonu Sözcüsü Yves Van Laethem'in verdiği bilgiye göre, sonbahara kadar yetişkin nüfusun yüzde 80'i tamamen aşılanmış olacak.

Editör: İRFAN KARSLI