Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Iştiyye, Ortadoğu konulu çevrimiçi bir uluslararası konferansta yaptığı açıklamada, Filistin halkının İsrail işgaline son vermeyi ve 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Uluslararası toplumu "iki devletli çözüm ilkesini mevcut siyasi boşlukta kaybolmaktan korumaya" çağıran Filistin Başbakanı, "bunun, işgali sona erdirmek ve iki devletli çözümü uygulamak için uygun zaman" olduğunu da sözlerine ekledi.

Iştiyye, herhangi bir barış süreci veya girişiminin, "adil bir barış arabulucusu ve güven oluşturma önlemlerine ek olarak, tüm tarafların bağlı kaldığı net bir referansa, bir zaman çizelgesine ve iyi niyet göstergesine dayanması gerektiğini" de ifade etti. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümetinin dikkatleri Filistin davasından başka yöne çekmek için yaptığı tüm girişimlere rağmen, bunun "Ortadoğu'daki ana mesele olmaya devam edeceğini" kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI